Sommerfuglen

Kost

Kost


Kost
Gode kostvaner grundlægges i barndommen og følger os livet igennem.

En del børn får hovedparten af deres mad i "sommerfuglen"  Derfor er det helt naturligt, at jeg som børnepasser tager del i ansvaret for at børnene spiser sundt.
Forældrekontakten er meget vigtig. En snak om dagens gang og om hvormeget barnet har spist, udveksler vi i den daglige kontakt.

Maden skal være varieret og alderssvarende.

Det er vigtigt at måltiderne foregår i en rolig og hyggelig atmosfære, så barnet får lyst til at spise.

Små børn bruger meget energi i løbet af dagen til vækst og bevægelse. Det kræver en stor mængde mad hver dag, men de små maver kan ikke rumme så meget mad af gangen, derfor skal maden fordeles over mange måltider i løbet af dagen.

Jeg tilbyder børnene en sund og varieret kost.

Mad og drikke serveres samtidig. Børn kan bedre overskue små portioner, som er anrettet lidt festlig. Husk at børn også spiser med øjnene.

For at stimulere børnenes lyst til at spise og udvikle deres motorik, får de derfor lov selv at putte i munden med fingrene, gaffel eller ske, når de viser interesse for det.

Børnene presses ikke til at spise op, de skal selv have lov til at mærke, hvornår de er mætte. Jeg bestemmer hvilken mad, børnene bestemmer hvor meget.

Ved måltidet er der god tid til at snakke sammen med børnene, lytte til dem og nyde maden.


Drikkevarer
I "Sommerfuglen" bliver børnene tilbudt vand og mælk at drikke dagen igennem.
KUN ved særlige lejligheder serveres der saftevand og kage.


Individuelle hensyn
Jeg
tager hensyn til det enkelte barn. Børn med allergi eller en anden madkultur end den danske, skal også kunne spise hos mig. Hvis barnet skal have en diætkost, skal jeg have klare lægeordinerede retningslinier. Skal børnene have en kost, der ikke findes i en almindelig husholdning, betragtes det som værende specialkost, som skal medbringes af forældrene.

Det er ikke tilladt at kopiere fra denne hjemmesíde - uden forudgående aftale.