Sommerfuglen

Praktisk info

Praktisk info


Den Private Pasningsordning "Sommerfuglen" er  godkendt af Viborg Kommune under fritvalgsordningen.

Viborg kommune fører løbende tilsyn i min Private Pasningsordning af den dertil ansatte tilsynsførende. Den tilsynsførende hedder Grethe Elgaard og hun fører tilsyn med alle private pasningsordninger i Viborg Kommune. Hun ser om børnene trives og om vi lever op til forventningerne og kravene, som private børnepassere, det er dejligt og betryggende for både forældre og mig. 

Der ydes forældretilskud og søskende rabat efter gældende regler. D.v.s. at man opnår søskende rabatten, selvom man har  sine andre børn i den kommunale børnehave eller SFO.

Jeg er godkendt til at passe 5 børn.  


Jeg bruger først til mølle princippet.

Er alle pladser optaget, kan man blive skrevet på ventelisten i min private pasningsordning, hvor jeg så vil kontakte jer, hvis der skulle opstå en ledig plads.

Fritvalgordningen
Fritvalgordningen betyder, at Viborg Kommune giver et økonomisk tilskud til forældre, der ønsker at benytte en privat pasningsordning, i stedet for at benytte et kommunalt dagtilbud.


Godkendelse og tilsyn 
Den private pasningsordning skal være godkendt af Viborg Kommune, der både kigger på mine kvalifikationer, de fysiske rammer samt sikkerhed.

Der skal indgåes en skriftlig pasningsaftale mellem den private pasningsordning og forældrene.

Viborg Kommune skal også godkende pasningsaftalen.


Der bliver indhentet en straffeattest og en børneattest på mig. Desuden indhentes der straffeattest på ægtefælle eller samlever, samt personer ,som er tilknyttet min private pasningsordning (det kan være personer, som er godkendt til at kunne være hos børnene, hvis jeg f.eks akut skal til læge, tandlæge m.m)

Det er ikke tilladt at kopiere fra denne hjemmeside - uden forudgående aftale.