Sommerfuglen

Hvad er forskellen

Hvad er forskellen


Børnepasning er ikke kun et spørgsmål om at få børnene "parkeret", mens mor og far er på arbejde. Det er også et spørgsmål om holdninger til opdragelse og kvalitet i pasningen.



Forskellen på kommunal  og den Private Pasningsordning:
"Sommerfuglen" har ikke en fast løn. Der er stor forskel på både prisen og reglerne i de forskellige tilbud.

Du får tilskud fra kommunen til en Privat Pasningsordning på 75 %, dog max 6172,- kr. pr. måned for en fuldtidsplads. Forældrene skal ikke betale skat af tilskudet fra kommunen, jeg betaler skat af det fulde beløb.

Der gennemføres anmeldte og uanmeldte tilsyn (besøg) hos den Private Pasningsordning. Det er Grethe Elgaard fra Viborg Kommunens afdeling for Private Pasningsordninger, der kommer og fører tilsyn.

Private Pasningsordninger får ingenting af kommunen til pasning af børnene, alt betaler hun selv, feks. barnevogne, højstole, legetøj, sikkerhedsudstyr som trappegitter, sand, maling til legehuse, gyngestativ osv.

Det er mig, der bestemmer, hvad der skal ske i hverdagen, hvad pladsen koster, om det er med eller uden mad og frugt. Om hun vil i legestue, på tur, og meget mere Hun bestemmer selv åbne-lukketid, ferie,  m.m.men må også selv finde børn at passe, det hjælper kommunen ikke med. Jeg er naturligvis altid åben for nye tiltag og idéer fra forældre.

Den Private Pasningsordning er selv ansvarlig for at indkræve sin løn for pasning af børnene.
Kommunen blander sig ikke i pengesager mellem mig og forældrene. Ligesom de ikke blander sig i ferie, åbningstider o.s.v.


En Privat Pasningsordning er et tilbud, der kan sammensættes efter jeres behov for børnepasning, og giver nogle fordele som:

- Større flexibilitet
- Trygt pasningsmiljø
- Lavere pris
- Mindre smitterisici
- Mindre stress i en travl hverdag 



Jeg sætter dagsordenen. Jeg er ikke bundet af et reglement (som i det kommunale), men kan imødekomme forældrenes og børnenes behov.

Forældrene og jeg "vælger" hinanden, hvilket jeg synes er meget positivt, både for forældrene og mig selv. Efter nogle "møder" vil jeg kende til forældrenes behov, og de vil have et dækkende billede af, hvad de kan forvente hos mig.

Har man et barn, der har brug for hjælp til f.eks. sprog eller motorik er der hjælp at hente.             

Det er ikke tilladt at kopiere fra denne hjemmeside - uden forudgående aftale